Chatta och fika medan du spelar bingo

Trevliga pratstunder och bingo spel

Människan är en social varelse. Bingo är ett socialt spel inte för intet. Förr om åren vad bingohallarna välbesökta, människors längtan efter social interaktion var större än deras längtan efter vinster. Den digitala utvecklingen har emellertid förändrat våra behov. Eftersom vi är ständigt uppkopplade är vi endast ett knapptryck ifrån nära och kära vilket leder till att vi inte behöver socialiseras i samma utsträckning som förr.

Bingohallarna är ett av många exempel på människans behov av att träffa andra människor. Möjligheten att vinna pengar var naturligtvis en trevlig bonus. När bingospelet tar paus brukar fika säljas, andra väljer att ta med eget fika. Liknande möten är ovärderligt för många människor, inte minst för äldre. Under fikapausen har bingo spelarna att diskutera stora och små ämnen, något de annars inte skulle få chansen att göra. Därför ska bingospelets sociala effekter inte underskattas. Bingohallen är en mötespunkt för människor med olika bakgrunder.

Online bingo är på ett sätt mindre socialt och mer vinstinriktat, å andra sidan är skillnaden inte särskilt stor. Den digitala tidsåldern ser ut som sådan att möten sker via skärmar och vi måste inse att det är en naturlig utveckling med tanke på tekniska förutsättningar. Ett möte över nätet kan dock aldrig ersätta ett möte mellan fyra ögon; något går förlorat genom skärmen.

Att spela online bingo har också sina fördelar, inte minst vad gäller komfort. Det är naturligtvis betydligt mer bekvämt att sitta hemma i sin soffa eller kontorsstol än att i motvind promenera till ortens bingohall. Dessutom är utbudet av spel mycket större på nätet. Och egentligen kan du göra samma sak som på bingohallen. De allra flesta bingorum har nämligen en chattfunktion där du kan kommunicera med andra spelare. Och det finns absolut ingenting som hindrar dig från att fika när du spelar online bingo.

Bingo är ett socialt spel. Bingohallen inbjuder till fika- och pratstunder med människor du känner och människor du aldrig tidigare träffat. Online bingon ger dig dock samma möjligheter även om närheten till andra människor går förlorad.

bingofika